Over MOtAM

Motivation to Ambition, kortweg MOtAM, is gebouwd op het inzicht dat plezier en voldoening in je werk begint met intrinsieke motivatie. Doen wat je energie geeft en waar je gelukkig van wordt. Of –zoals de filosoof Confucius het honderden jaren geleden al- zei: “Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Gevoed door die gedachte werkt MOtAM voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers samen met tientallen coaches.

Inmiddels zijn tal van individuen, teams en organisaties op weg geholpen. En worden per kwartaal nieuwe coaches, managers, decanen en mentoren opgeleid om de methodiek te gebruiken en te verspreiden. Deze succesvolle methode is in Nederland geïntroduceerd door Anton Philips, kleinzoon van de oprichter van het gelijknamige concern. Sinds de jaren ’80 heeft hij duizenden mensen geholpen bij de zoektocht naar werk dat echt bij hen past. Hij schreef er zelfs een boek over; De kracht van motivatie.

MOtAM werkt met haar coaches voor individuen (van jong tot oud), ondernemingen en onderwijsinstellingen. Hoe eerder je weet wat jou motiveert, hoe beter je loopbaankeuzes kunt maken in opleiding en werk. Onze speciale website voor scholieren en studenten wordt na de zomervakantie verwacht.  

Eind 2016 heeft Anton aan Rutger Gevers Deynoot gevraagd het gedachtengoed verder uit te dragen, samen met de coaches die al jaren aan SIMA Nederland en Stichting Emergo verbonden waren. Stichting Emergo blijft zich samen met SIMA Nederland en MOtAM inzetten voor het verspreiden van het gedachtegoed m.b.t. intrinsieke motivatie. Daarbij richt Stichting Emergo zich sinds 2017 in het bijzonder op het verwerven van fondsen en sponsoren, om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt en studie en jongeren met een migratie-achtergrond de gelegenheid te geven de programma’s van MOtAM te volgen. MOtAM voert deze speciale trajecten zonder winstoogmerk uit. Daarnaast richt Stichting Emergo zich op onderzoek naar het effect van motivatiebewustwording, om daarmee een belangrijkere bijdrage te kunnen leveren in het curriculum van middelbare scholen. Het onderwijs is op dit moment zeer cognitief ingesteld, met de cito-toets als belangrijkste graadmeter voor het IQ en daarmee de vervolgopleiding. Stichting Emergo, SIMA Nederland en MOtAM zijn ervan overtuigd dat motivatiebewustzijn eveneens van wezenlijk belang is voor een gelukkig en succesvol leven.

Over MOtAM Coaching