Rutger Gevers Deynoot


Rutger is het levende bewijs dat intrinsieke motivatie de beste vormgever is van je loopbaan. Plezier liep (en loopt) als een rode draad door zijn werkzame leven. Dat begon al vroeg, met tal van baantjes in de horeca. Vervolgens maakt hij van zijn hobby ook zijn bijbaan door op zeventienjarige leeftijd met de import van surfzeilen te starten en kort daarop naar Hawaï af te reizen. Na een prachtige tijd werd het surfwalhalla verruild voor Groningen, waar Rutger met succes de studie Management, Economie en Recht in de richting Personeel, Management en Organisatie afrondde. Een traineeship leverde hem een mooie baan op in het bankwezen, als private banker.

Toch ging zijn hart daar niet sneller van kloppen. Hij maakte een switch, begeleidde een reorganisatie tijdens de financiële crisis en ging daarna ondernemingen adviseren over financiële participatie van medewerkers. 

De ervaringen die Rutger opdeed sterkte hem in de opvatting dat betrokkenheid en motivatie de belangrijkste ingrediënten zijn om teams en organisaties succesvol te laten functioneren. Het mondde uit in een masterstudie in Management aan Nyenrode, die afgerond werd met een onderzoek naar de link tussen motivatie, bevlogenheid en productiviteit. De wetenschappelijke inzichten die Rutger opdeed, worden dagelijks toegepast in de praktijk van MOtAM.

Binnen MOtAM is Rutger verantwoordelijk voor advies aan grote organisaties, business development en implementatie. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en nog steeds fanatiek kitesurfer.

Rutger werkt als senior HR Business Partner bij TMF Group en daarnaast met MOtAM voor diverse opdrachtgevers.