VOOR ORGANISATIES

HRM

Bij MOtAM hebben we de term Human Resource Management bewust laten vallen. Wij noemen het anders: Human Interest Management of Human Capital Management.

De menselijke factor is altijd ons vertrekpunt. Interesse in wat iemand drijft. Wat zijn of haar motivatie is. Waar dat vandaan komt.

HRM - human interest management - MOtAM

Het is onze ervaring dat iemand vanuit die persoonlijke kern beter in staat is verbinding te maken met zijn werkomgeving. Echt plezier te hebben in zijn of haar werk. Inspirerend kan zijn voor collega’s. Zich veel makkelijker verhoudt tot leidinggevenden. En sneller doorgroeit. Zo betaalt een investering in menselijke aandacht zich dubbel en dwars uit. En kunnen individu én organisatie doen wat ze moeten doen: floreren.

Bevlogenheid

Geen enkele HRM-manager of leidinggevende zou zijn energie moeten verspillen door continu mensen achter de broek te zitten. Motivatie moet altijd van binnenuit komen. Van medewerkers die enthousiast en energiek zijn en opgaan in hun werk, wordt gezegd dat ze bevlogen zijn. Zij maken het verschil.

Onderzoek van Wilmar Schaufeli en Arnold Bakker maakt duidelijk dat bevlogen medewerkers ver boven de benchmark presteren. Om die reden leggen coaches van MOtAM in hun methodiek sterk de nadruk op factoren die motivatie en bevlogenheid versterken. Niet met simpele testjes, maar met een gedegen aanpak die ruimte biedt om persoonlijke drijfveren en ervaringen aan de oppervlakte te brengen. Hoe kan een functie, met alle facetten daarom heen, nog beter aansluiten bij de medewerker? Dit leidt tot verhoogde motivatie, bevlogenheid en productiviteit.

Bevlogenheid - MOtAM

Meer informatie?